Browse Rules: 1 764 matches
These are some of the errors that LanguageTool can detect. Visit the LanguageTool homepage to use it online.
Description | Example | Category |
---|---|---|
„tam to dziecko” (tamto dziecko) | Zająłem się tam tą sprawą. | Błędy ortograficzne |
„tam to dziecko” (tamto dziecko) | Długo przyglądałem się tam tym ogórkom. | Błędy ortograficzne |
„tam to dziecko” (tamto dziecko) | Nie będę się zadawał z tam tymi bandziorami. | Błędy ortograficzne |
„tam to dziecko” (tamto dziecko) | Nie ma tam tych pieniędzy. | Błędy ortograficzne |
„wywieść z Polski” (wywieźć z Polski) | Udało mi się wywieść najcenniejsze obrazy z kraju. | Błędy ortograficzne |
„wywieźć z pobudek” (wywieść z pobudek) | Ten cwany prawnik zdołał wywieźć to uprawnienie z ustawy zasadniczej. | Błędy ortograficzne |
„by najmniej” (bynajmniej) | By najmniej nie mówiłem, że uwielbiam prezesa. | Błędy ortograficzne |
„tego/pół/cało roczny” (tegoroczny, półroczny, całoroczny) | Wznieśmy toast nowo roczny! | Błędy ortograficzne |
„angielsko-języczny” (angielskojęzyczny) | Pochodziła z kraju anglo-języcznego. | Błędy ortograficzne |
„tym nie mniej” (niemniej jednak) | Tym nie mniej zrobiłem to, o co prosił. | Błędy ortograficzne |
LanguageTool 6.6-SNAPSHOT (2024-11-25 22:33:08 +0100)