Browse Rules: 1 764 matches
These are some of the errors that LanguageTool can detect. Visit the LanguageTool homepage to use it online.
Description | Example | Category |
---|---|---|
„pod kontem czegoś” (pod kątem) | To zagadnienie analizowaliśmy pod kontem użyteczności. | Błędy ortograficzne |
„do tych czas” (dotychczas) | Co zrobiliśmy do tych czas? | Błędy ortograficzne |
„za miast” (zamiast) | Może za miast dużego tła wystarczy wstawić zwykły kolor? | Błędy ortograficzne |
„na raz” (naraz) | Kupiłem wszystkie piwa na raz. | Błędy ortograficzne |
„za równo” (zarówno) | Sam program PHARE spotkał się z poważną krytyką i negatywną oceną za równo ze strony europejskiego Trybunału Obrachunkowego jak i dwukrotnie polskiej NIK. | Błędy ortograficzne |
„zarówno... jaki” (zarówno... jak i) | Sam program PHARE spotkał się z poważną krytyką i negatywną oceną za równo ze strony europejskiego Trybunału Obrachunkowego jaki dwukrotnie polskiej NIK. | Błędy ortograficzne |
„po przez” (poprzez) | Malarz oddziałuje na nas po przez swoje malarstwo. | Błędy ortograficzne |
„po nad” (ponad) | Byłem w po nad trzydziestu krajach. | Błędy ortograficzne |
„w cale” (wcale) | Nie zdziwiłem się w cale. | Błędy ortograficzne |
„po mimo, po śród” (pomimo, pośród) | Po mimo początkowych problemów, wylądował bowiem w wodach Kanału La Manche. | Błędy ortograficzne |
LanguageTool 6.6-SNAPSHOT (2024-11-26 22:33:10 +0100)