Browse Rules: 1 764 matches
These are some of the errors that LanguageTool can detect. Visit the LanguageTool homepage to use it online.
Description | Example | Category |
---|---|---|
„w niebo głosy” (wniebogłosy) | Heniek darł się w niebo głosy. | Błędy ortograficzne |
„w tę i na zad” (w tę i nazad) | Józek chodził po spacerniaku w te i na zad. | Błędy ortograficzne |
„Skłam życzenia” (Składam życzenia) | Skłam najserdeczniejsze życzenia drogiej cioci! | Prawdopodobne literówki |
„Do… i z potworem” (powrotem) | Jadę do Białegostoku i z potworem. | Prawdopodobne literówki |
„Do… i z potworem” (powrotem) | Jadę tam i z potworem. | Prawdopodobne literówki |
„kochanka gazowa” (kuchenka gazowa) | Kochanka turystyczna jest jak konserwa turystyczna. | Prawdopodobne literówki |
„Zmianie podleją” (Zmianie podlegają) | Zmianie podleją zadania związane ze sprawdzaniem stanu technicznego pojazdu, ruszaniem z miejsca i jazdą pasem ruchu do przodu i tyłu. | Prawdopodobne literówki |
„Zmianie podleją” (Zmianie podlegają) | Zadania podleją zmianie. | Prawdopodobne literówki |
Powtórzenie przymiotnika wokół rzeczownika | Podoba mi się ta poprawka ta. | Prawdopodobne literówki |
„ms.st. Warszawa” (m.st. Warszawa) | Straż Miejska ms.st. Warszawy. | Prawdopodobne literówki |
LanguageTool 6.6-SNAPSHOT (2024-11-26 22:33:10 +0100)