Browse Rules: 1 764 matches
These are some of the errors that LanguageTool can detect. Visit the LanguageTool homepage to use it online.
Description | Example | Category |
---|---|---|
„staje paliw” (stacje paliw) | Hot-dog to typowe danie typu fast-food serwowane przez wiele barów szybkiej obsługi, jak także przez zwykłe przydrożne budki czy nawet staje benzynowe. | Prawdopodobne literówki |
„wzrost gospodarzy” (wzrost gospodarczy) | Niemniej w tym roku wzrost gospodarzy w Chinach wyniesie, według prognozy ADB, 11,5 proc. | Prawdopodobne literówki |
musza (muszą) | Przepisy zmian z 22 grudnia 2015 roku, które wpływają na efektywność Trybunału Konstytucyjnego musza zostać usunięte. | Prawdopodobne literówki |
„winny sposób” (w inny sposób) | Coraz częściej pojawiają się jednak politycy o swojej karierze myślący winny sposób. | Prawdopodobne literówki |
„dal” (dla) | To mój prezent dal niego. | Prawdopodobne literówki |
„a le” (ale) | Drugi zdążył się schować w pobliskiej klatce schodowej, a le też go złapano. | Prawdopodobne literówki |
„o d” (od) | O d maja go nie widziałem. | Prawdopodobne literówki |
„z godnie z” (zgodnie z) | Oferowane kolekcje mogą więc liczyć na uzupełnianie ich coraz to nowymi produktami, tworzonymi z godnie z pojawiającymi się na rynku nowymi trendami.. | Prawdopodobne literówki |
„nie mnie niż” (nie mniej niż) | Tak jak się dowiedzieliśmy, nie mnie niż 10% środków przeznaczonych na naukę zostanie przekazane na Narodowe Centrum Badań i Rozwoju. | Prawdopodobne literówki |
„dla mniej” (dla mnie) | Te dane nie są dla mniej żadna rewelacją — oświadczył we wtorek bp Głódź. | Prawdopodobne literówki |
LanguageTool 6.6-SNAPSHOT (2024-11-26 22:33:10 +0100)