Browse Rules: 1 764 matches
These are some of the errors that LanguageTool can detect. Visit the LanguageTool homepage to use it online.
Description | Example | Category |
---|---|---|
Zbędny przecinek między podmiotem a orzeczeniem | Gazeta, to źródło informacji. | Błędy interpunkcyjne |
Zbędny przecinek między podmiotem a orzeczeniem | Każdy urzędnik, wie, jak wspaniały jest nasz premier. | Błędy interpunkcyjne |
Zbędny przecinek między podmiotem a orzeczeniem | Każdy urzędnik, to podnóżek naszego premiera. | Błędy interpunkcyjne |
Zbędny przecinek w zwrocie „chcąc nie chcąc” | Chcąc, nie chcąc poszedłem do lekarza. | Błędy interpunkcyjne |
Zbędny przecinek przed „a” | Nie ma żadnej różnicy między Pawłem, a Gawłem. | Błędy interpunkcyjne |
Zbędny przecinek przed „a” | Przykłady można by mnożyć, a mnożyć. | Błędy interpunkcyjne |
Brak przecinka przed „a” w sensie przeciwstawnym | Zrobiłem to tak a nie inaczej. | Błędy interpunkcyjne |
Brak przecinka przed „czy” | Wahał się czy zostać żołnierzem. | Błędy interpunkcyjne |
Brak przecinka przed „czy” | Musisz sprawdzić czy to prawda. | Błędy interpunkcyjne |
Brak przecinka przed „czy” | Musisz spytać ich czy to prawda. | Błędy interpunkcyjne |
LanguageTool 6.6-SNAPSHOT (2024-11-23 22:33:10 +0100)