Browse Rules: 1 764 matches
These are some of the errors that LanguageTool can detect. Visit the LanguageTool homepage to use it online.
Description | Example | Category |
---|---|---|
Zła odmiana czasownika „powinien” w czasie przeszłym | Wiedziałam, że nie powinnam byłam teraz poruszać tego tematu. | Błędy składniowe |
Zły czas gramatyczny po „jakoby” | Dziwne jest przypuszczenie, jakoby działanie rozumu może być zrozumiane. | Błędy składniowe |
Niezgodność formy rzeczownika (lub imiesłowu) i przymiotnika | To jest znaczeni naturalne. | Błędy składniowe |
Niezgodność liczby podmiotu i orzeczenia | Dociekanie nie są kluczowe. | Błędy składniowe |
Niezgodność liczby podmiotu i orzeczenia | Jestem prawdziwymi Polakiem. | Błędy składniowe |
Niezgodność rodzaju gramatycznego z orzeczeniem w czasie przeszłym i trybie przypuszczającym | Dzieci byli tutaj. | Błędy składniowe |
Niezgodność formy orzecznika przymiotnikowego z czasownikiem „być” | Oficerowie byli nieobecne. | Błędy składniowe |
Za dużo potencjalnych podmiotów zdania | Ona uwielbia pizza. | Błędy składniowe |
Niewłaściwa końcówka przypadku orzecznika | Jest artysta, a więc człowiekiem utalentowanym. | Błędy składniowe |
Niepoprawna forma podmiotu zdania z czasownikiem „być” | Dla Gestora klientami są wyłącznie właścicieli lokali. | Błędy składniowe |
LanguageTool 6.6-SNAPSHOT (2024-11-24 22:33:09 +0100)