Browse Rules: 1 764 matches
These are some of the errors that LanguageTool can detect. Visit the LanguageTool homepage to use it online.
Description | Example | Category |
---|---|---|
„być/znajdować się w posiadaniu” (mieć, posiadać) | Nie jestem w posiadaniu tego obrazu. | Błędy leksykalne |
„być/znajdować się w posiadaniu” (mieć, posiadać) | Pokrzepiał się środkami podniecającymi będącymi w posiadaniu Marianiego. | Błędy leksykalne |
„być/znajdować się w posiadaniu” (mieć, posiadać) | Ten obraz nie znajduje się w jego posiadaniu. | Błędy leksykalne |
„w powołaniu się na” (powołując się na) | Dokument ma uprawomocnić żądanie natychmiastowego wstrzymania wzbogacania uranu w powołaniu się na artykuł 39, względnie 40 Karty NZ. | Błędy leksykalne |
„w nawiązaniu do” (nawiązując do) | W nawiązaniu do rozmowy telefonicznej przesyłam pytania, które chcę zadać panu Michałowi Kleiberowi. | Błędy leksykalne |
„rozchodzić się o” (chodzić o) | Rozchodzi się o forda mondeo kombi 2001. | Błędy leksykalne |
„rozchodzić się o” (chodzić o) | Rozchodzi mi się o forda mondeo kombi 2001. | Błędy leksykalne |
„bynajmniej” (przynajmniej) | Wiersz po prostu śliczny, bynajmniej dla mnie. | Błędy leksykalne |
„spełniać opiekę” (sprawować opiekę) | Jako hufcowy nadal będę pełnił opiekę nad drużyną. | Błędy leksykalne |
„warty” (wart) | Ten świstek od Antoniego jest niewiele warty. | Błędy leksykalne |
LanguageTool 6.6-SNAPSHOT (2024-11-24 22:33:09 +0100)