LanguageTool Community

Catalan Dutch English French German Polish Portuguese Spanish Ukrainian

Browse Rules: 1 765 matches

These are some of the errors that LanguageTool can detect. Visit the LanguageTool homepage to use it online.

Description Example Category
Pisownia nazw zakonników nierycerskich W Toruniu ogromne interesy prowadzą Redemptoryści. Pisownia małą i wielką literą
Pisownia nazw języków wielką literą To piękna książka w języku Katalońskim. Pisownia małą i wielką literą
Tytuły czasopism bez wielkich liter Czytałem to w „Gazecie wyborczej”. Pisownia małą i wielką literą
Tytuły czasopism bez wielkich liter Czytałem to w „Przeglądzie filozoficzno-literackim”. Pisownia małą i wielką literą
„Frankfurt Nad Menem” (Frankfurt nad Menem) Zwiedzałem Frankfurt Nad Menem. Pisownia małą i wielką literą
„województwo Mazowieckie” (województwo mazowieckie) Piękne jest zwłaszcza województwo Mazowieckie. Pisownia małą i wielką literą
„województwo Mazowieckie” (województwo mazowieckie) Piękne jest zwłaszcza województwo Warmińsko-Mazurskie. Pisownia małą i wielką literą
„wolna Amerykanka” (wolna amerykanka) Przetargi w Małkini to istna wolna Amerykanka. Pisownia małą i wielką literą
„po Polsku” (po polsku) Czy mówisz po Angielsku? Pisownia małą i wielką literą
„aleje Ujazdowskie” (Aleje Ujazdowskie) Kancelaria mieści się w Warszawie, pod adresem al. Ujazdowskie 123412. Pisownia małą i wielką literą
LanguageTool 6.8-SNAPSHOT (2025-12-18 22:33:08 +0100)